מהירות מופרזת

אחת העבירות הנפוצות והנאכפות ביותר על ידי משטרת ישראל, היא עבירת מהירות מופרזת.

לצורך כך נעזרת משטרת התנועה במספר מכשירים אלקטרונים שונים, ובעיקרם:

מצלמת הגאטסו א – 3:

מצלמות מהירות מסוג גאטסו המכונה א – 3 עובדת בטכנולוגיית שתי הלולאות אחת בסמוך לשנייה (כן אותם סימנים על הכביש) כאשר רכב המטרה נכנס ללולאה הראשונה, המערכת נדרכת והיא יודעת לחשב את מהירות המעבר מלולאה א' ללולאה ב' בהתאם למהירות שהוגדרה למצלמה,

במידה והרכב עבר את המהירות המותרת, רכבו יתועד ע"י צילום.

תקינות המצלמה עלתה לכותרות לאחרונה לאור מספר תיקי תעבורה שהובאו בפני בית המשפט, נכון להיום המשטרה חידשה את האכיפה ב- עבירות מהירות באמצעות המצלמה. כל מקרה נבחן לגופו בבית המשפט.

ממל"ז – אקדח לייזר:

המכשיר המוכר שמחזיק השוטר בצד הדרך, המדידה מתבצעת באמצעות שליחת קרן לייזר לרכב המטרה, הקרן פוגעת ברכב המטרה וחוזרת למכשיר עצמו, אז מתבצעת פעולת חישוב המהירות.

מכשיר אשר נמצא בשורות המשטרה שנים ארוכות, ועבר מספר גרסאות, בתי המשפט העניקו למכשיר את חזקת האמינות, ועדיין ישנן דרכים מרובות לתקוף את הדו"ח, דרך מיומנות המפעיל, תחזוקת המכשיר השוטפת, ונהלים לפיהם מחויב לפעול השוטר.

הדבורה:

המכשיר משתמש בטכנולוגיית הרדאר המכמונת עובדת באופן מחזורי וכל שנייה מתעדכנת המהירות במכשיר.

המכמונת יכולה למדוד רכב הבא מלפנים וכן רכב שנמצא מאחור, במצב נייח וכן במצב נסיעה, מדובר במכשיר בעל יכולות מדידה מגוונות ומשכולל מבחינה טכנולוגית.

מהו העונש בגין מהירות מופרזת:

בחודש אפריל 2017 נעשו שינויים בשיעור הקנסות על ידי ועדת הכלכלה לכנסת, בבחינת העונש נשקל העבר התעברותי של הנהג.

נהיגה ב- מהירות מופרזת עונש – בדרך עירונית.

  • עד 20 קמ"ש מעל המהירות המותרת בחוק- קנס כספי ע"ס 250 ₪. ללא נקודות.

  • 21-30 קמ"ש מעל המותר בחוק- קנס ע"ס 750 ₪ + 8 נקודות לחובת הנהג

  • 31- 40 קמ"ש מעל המותר – קנס 1500 ש"ח + 10 נקודות לחובת הנהג

  • הנהג יכול לבקש להישפט בגין עבירות מהירות הנ"ל- אנא התייעצו איתנו לפני שאתם משלמים את הקנס, יכול וניתן עקב מחדלים מסוימים להפחית או לבטל את הנקודות כליל, ולעיתים את הקנס כולו.

  • 41 קמ"ש מעל המהירות המותרת בחוק- הנהג יקבל זימון לבית משפט לתעבורה, יוגש כנגדו כתב אישום בגין עבירת מהירות מופרזת. במקרה זה למשטרת ישראל את סמכות לשלול את רישיונו ע"י צו לפסילה מנהלית שתוקפו עד 30 יום. נהג שהורשע צפוי לשלילה בפועל או שלילה מותנית למשך תקופה של שנה עד 3 שנים.

נהיגה במהירות מופרזת עונש – בדרך בין עירונית.

  • עד 25 קמ"ש מעל המהירות המותרת בחוק- דו"ח קנס ע"ס 250 ₪. ללא נקודות.

  • 26-40 קמ"ש מעל המהירות המותרת בחוק- דו"ח קנס ע"ס 750 ₪ + 8 נקודות לחובת הנהג.

  • 41 קמ"ש – 50 קמ"ש, מעל המותר בחוק – קנס 1500 ש"ח + 10 נקודות.

  • הנהג יכול לבקש להישפט בגין עבירות מהירות הנ"ל- אנא התייעצו איתנו לפני שאתם משלמים את הקנס, יכול וניתן עקב מחדלים מסוימים להפחית או לבטל את הנקודות כליל, ולעיתים את הקנס כולו.

  • 51 קמ"ש מעל המותר בחוק- הנהג יקבל זימון לביהמ"ש והגשת כתב אישום בבית משפט לתעבורה, בגין מהירות מופרזת. תיתכן פסילה מנהלית של רישיון

פסילה מנהלית

כאמור במקרים מסוימים מסומך קצין משטרה לפסול רישיון נהיגה למשך 30 ימים, ואולם בטרם יחליט על כך עליו לבצע שימוע לנהג, רצוי שכבר לשימוע יגיע עורך דין מומחה לתעבורה מטעם הנהג, אשר יציג את הטיעונים בצורה הטובה ביותר, במידה ועדיין החליט הקצין לפסול את הנהג פסילה מנהלית, ניתן להגיש בקשה לביטול פסילה מנהלית לבית המשפט אשר באזור שיפוטו בוצעה העבירה, לאחר הגשת הבקשה יתקיים דיון בבית המשפט שם בית המשפט מתמקד בשתי סוגיות עיקריות:

  1. העדר מסוכנות מהנהג – כאשר העדר מסוכנות נלמדת מעברו התעברותי של הנהג וחומרת עבירת המהירות.

  2. ראיות לכאורה / חולשת הראיות – טענות להעדר ראיות או חולשתם מתמקדת בחומר הראייתי

אתם מוזמנים לפנות אלינו בכל שאלה, בכל שעה, נשמח להעמיד את הידע והניסיון שלנו לרשותכם.

לתיאום פגישת יעוץ צור קשר ונשוב אליך בהקדם

דילוג לתוכן